Tillbakablick på 2017

Jag tänkte att vi tar och kollar lite på hur året 2017 har sett ut! Min tanke är att vi tar oss framåt månad för månad och ser på vad som hänt!

Januari:
Detta blev månaden jag bestämde att jag skulle ta fler bilder. Det blev även här någonstans jag bestämde mig för att starta Plantamera, då jag visste att examen närmade sig! I januari påbörjades även en gigantiskt stambyte vilket gjorde att jag drog mig från skåne att började pendla mellan Uppsala och mina föräldrar. Jag påbörjade även mitt kandidatarbete!
785EEB15-FFDE-4121-B09D-56A424AFDD86

Februari:
Februari blev månaden som jag och mina vänner började leta efter vårtecken. Som trädgårdsingenjör blir vi kanske ännu lite mer exalterade då man inser att nu är det snart dags för en fantastisk vår och sommar! Jag spatserade även lite på isen med pojkvännen och insåg att jag verkligen inte är människan som njuter av det, även om fikat var otroligt gott.
6ED3D51F-20A3-4107-85A2-37CD43A897C4

Mars:
Vååååååår! Äntligen var det vår! Okej, fortfarande kallt, men ändå! DET ÄR VÅR! Mars blev månaden då jag påbörjade min praktik på en plantskola och lämnade in mitt kandidatarbete! Det var även här jag och min pojkvän började planera hur hans balkong i den nya lägenheten skulle kunna se ut.
46D509AC-353D-4D0A-BC5F-A8F632B30497

April:
Okej, nu är det vår på riktigt. Praktiken fortsatte. En av de stora fördelarna med att jobba på plantskola var att man sålde växter (det kanske är självklart), men naturligt blir det även så att man får se alla växter blomma, t.ex. körsbärsträden! Ca 1-2 mil från denna plantskola ligger även Läckö Slott. Väl värt ett besök, trots att jag lyckades dra på mig en av månadens fyra halsflussar. De har tydligen en helt fantastisk trädgård under sommaren!
fullsizeoutput_d07

Maj:
En liten snabbvisit tillbaka till Skåne, ett blommande blåregn på Alnarps slott och en pojkvän vid havet. Det var även en hel del fina kvällar under maj, vilket gjorde att man kunde njuta lite extra av kvällssolen i olika parker.
933FC419-32BA-4518-830B-B14B7EE5DAD1

Juni:
Midsommar och mojito! Myntan odlades i en stor zink-balja på altanen (sätt den inte i rabatten, de sprider sig som attans). Under midsommar plockades blommor ute på en åker på väg hem från jobbet.
F9D1FEC0-5481-44A5-96D4-B7C7584A8FCA

Juli:
Rosornas tid! Under tiden i plantskolan fick vi se riktiga mästerverk till blomning! Jag och pojkvännen tog även en liten minisemester till Malmö och jag insåg att stockrosor är fantastiskt fina, även om de är duktiga på att frösprida sig. Någon gång i framtiden så.. då ska jag ha mängder av stockrosor.
fullsizeoutput_d08

**Augusti: **
Augusti blir den där månaden då allt ska skördas och vattnas, men det var även den månaden du och jag först råkades på, kära läsare! De flesta sommarblommor står fortfarande i sin prakt samt skogspromenader och åkrar med får utgjorde en vardag! Härliga sommar!
F25C7319-72EF-4F90-AF47-60AAE6E8B60C

September:
Jobb som butiksbiträde på en klädbutik och ett annat jobb som lagerarbetare avlöste varandra, återigen en minisemester i fina skåne och drömmar om att sommaren skulle vara lite längre. Sista skörden av tomater, omplantering av rumsväxter men även den perfekta tiden för att plantera ner dina perenner i rabatten!
83C650D3-421C-4158-A389-76D45278BCDB

**Oktober: **
Minisemester! Ja, minisemester handlar mer om att åka några mil och upptäcka något nytt. Denna gång ut till västkusten och Grundsund! Perfekta lilla fiskebyn, dock halvdött då turistsäsongen var över, men trädgårdarna! Så fina! När man ska anlägga trädgårdar på kusten måste man tänkte lite extra, men det ska vi gå igenom lite längre fram!
0D9EA476-A681-4C69-B3F1-F722D4005882

November:
Första nattfrosten, en resa till Uppsala och pojkvännen som odlar paprika och chili i köksfönstret! Det funkar faktiskt! Frukten, dvs. grönsaken blir inte så stor, men det fungerar!
IMG_8649

December:
Julens månad, och julgruppernas fantastiska värld. Tänk på att hålla era lökväxter på svala platser när det är möjligt, dvs. ställ ut de i ett svalt rum, gärna mörkt, när ni inte ska njuta av blommorna. Detta gäller även tulpaner! En fin jul och ett mysigt nyår som tar oss in i 2018!

fullsizeoutput_d09

2018:

Jaha, och vad händer 2018 då?
Hm, det vet jag inte riktigt än. Jag tänkte att vi skulle fortsätta ta en titt på trädgårdar i England, men även prata lite växtval, hur man kan tänka när man ska skapa rabatter och hur man använder en växt på olika sätt för olika uttryck. Det låter lite flummigt men förhoppningsvis blir allt lite klarare under året! Jag har även lite idéer som jag håller för mig själv en stund till..

Hoppas du kommer hänga kvar med mig så ses vi snart!

Isa

Isa Holgersson

Read more posts by this author.